Ambitie betekenis

Wat is de betekenis van ambitie?

Ambitie betekent dat je iets tot stand wil brengen. Tot een aantal jaar geleden werd ambitie vaak gekoppeld aan carrière maken, eerzucht en roem. Tegenwoordig gaat ambitie meer over vooruitgang. Waar wil je als persoon/organisatie naartoe en hoe ga je daar komen? Ambitieuze mensen stellen duidelijke doelen voor zichzelf. Ze leggen daarbij de lat hoog en zijn gedreven om het beste uit zichzelf te kunnen halen.

 

Het wordt tegenwoordig zelfs vaak geëist door organisaties dat je ambitie hebt. Ambitie wordt dan ook steeds meer een maatschappelijke norm. Wie niet vooruit gaat in zijn/haar ontwikkeling staat stil, en stilstaan is achteruit gaan. Echter wil ambitie zeker niet altijd zeggen dat je hogerop wil. Groeien en ontwikkelen kan ook in de breedte, bijvoorbeeld door je te specialiseren in een bepaalde functie of juist breder inzetbaar te worden in je huidige functie.  

Wat is belangrijk bij ambitie?

Bij ambitie is het belangrijk dat je altijd op zoek bent naar mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast is doelen stellen een belangrijk onderdeel van ambitie. Zonder doelen weet je niet waar je naartoe werkt. Vertaal je ambitie dus naar haalbare doelstellingen.

TIP: Samen werken aan een gezamenlijke ambitie klinkt heel rooskleurig. Maar hoe krijg je medewerkers mee? Lees het hier!

Hoe kan software je helpen bij het vertalen van ambitie naar doelstellingen?

Het wordt niet langer geaccepteerd dat mensen op de automatische piloot door het leven gaan. In een Performance Management tool als Treams hebben medewerkers continu zicht op hun doelstellingen. Lig je nog op schema en wat moet je nog doen om je doelstelling te bereiken? Door hier continu mee bezig te zijn zet je ambitie om in bewustzijn. Daarnaast kan je met  van software (360 graden) feedback vragen over jouw ontwikkeling. Want wie weet er beter hoe jij presteert dan de mensen waar je op dat moment mee samenwerkt? Zo kan je op ieder moment van de dag terugkoppeling vragen aan collega’s en weet je of je op koers ligt met je ambitie en doelstellingen. Lig je niet op koers? Dan kan je tijdig bijsturen. Ook faciliteert Treams de onderlinge kennisdeling en biedt het een landingspagina voorzien van alle interne en externe leeractiviteiten. Hiermee wordt groei, werkgeluk en leren van elkaar realiteit!

Groei is voor iedereen, dat is waar we bij Treams in geloven. Het levert ruimte, energie, creativiteit en plezier op voor mensen, teams en organisaties. In een groeiende organisatie ontstaat er ruimte voor medewerkers om te groeien en te ontwikkelen. Leer meer over Treams...

Wil je ook niets missen?

  • LinkedIn - White Circle

Benieuwd hoe onze tool eruit ziet?