Bedrijfscultuur betekenis

Wat is bedrijfscultuur?

Bedrijfscultuur begint met de visie van de organisatie. Normaal gesproken is een visie één zin die omschrijft wat het doel van de organisatie is. De bedrijfscultuur bepaalt bij deze visie onder andere hoe een werkomgeving is, hoe werknemers zich tot elkaar verhouden, wat de belangrijkste kernwaarden en regels zijn, hoe communicatie plaatsvindt en hoe medewerkers zich moeten gedragen. Kortom: bedrijfscultuur is dat wat een organisatie uniek maakt.

 

Waarom is bedrijfscultuur belangrijk?

De bedrijfscultuur is altijd al belangrijk geweest. Echter is het de afgelopen 20 jaar een populair gespreksonderwerp geworden. De reden hiervoor is dat de moderne werkplek steeds blijft veranderen. Hierdoor is bedrijfscultuur belangrijker dan ooit. Naast dat de moderne werkplek vraagt om een sterke bedrijfscultuur, is het ook een must bij de meeste millennials. Voor hen is bedrijfscultuur zelfs een van de belangrijkste redenen waarom zij voor een bedrijf willen werken. En of je het wil of niet, Millennials zijn wel de generatie van de toekomst, en ieder bedrijf krijgt met deze medewerkersgroep te maken.

TIP: Samen werken aan een gezamenlijke ambitie klinkt heel rooskleurig. Maar hoe krijg je medewerkers mee? Lees het hier!

Wat zijn de voordelen van een sterke bedrijfscultuur?

1. Identiteit

Cultuur draagt bij aan de identiteit en de waarden van een organisatie. Heb je een bedrijfscultuur waarbij de prioriteit wordt gegeven aan het stellen en behalen van doelen, dan zullen medewerkers eerder hun eigen doelen opstellen en behalen.

 

2. Retentie en betrokkenheid

Een sterke bedrijfscultuur zorgt ervoor dat je makkelijker talent aantrekt, en misschien nog belangrijker: behoud. Wanneer medewerkers het gevoel hebben dat ze écht onderdeel zijn van de organisatie, zullen zij zich meer betrokken voelen waardoor zij langer zullen blijven. 

 

3. Naamsbekendheid

Je bedrijfscultuur draagt ook bij aan je naamsbekendheid. Behandel je werknemers goed en heb je een goede, plezierige, inspirerende bedrijfscultuur? Dan zullen je klanten je beter beoordelen wat uiteindelijk leidt tot een hogere naamsbekendheid en uiteindelijk meer winst.

 

Bedrijfscultuur voorbeeld

Onze klant Coolblue is een bedrijf die bekend staat om hun sterke bedrijfscultuur. De organisatie begon als een vriendenclub en is dit eigenlijk, meer dan 20 jaar later, nog steeds. De bedrijfscultuur van Coolblue is gevat in vijf kernwaarden: Gewoon verwonderen, Eigenzinnig, Gewoon doen, Vrienden en Flexibel. Deze waarden beschrijven wie ze zijn en waar ze voor staan. Eigenzinnig omdat ze zichzelf durven en mogen zijn, vrienden omdat collega’s bij Coolblue ook vrienden zijn en vrienden het beste voor elkaar willen, Gewoon doen omdat ze werken onder het motto ‘niet lullen, maar poetsen’, Flexibel omdat de wereld continu verandert en zij daar flexibel op in weten te spelen en gewoon verwonderen omdat ze verwachtingen willen overtreffen. Mooier kan niet toch? 

Groei is voor iedereen, dat is waar we bij Treams in geloven. Het levert ruimte, energie, creativiteit en plezier op voor mensen, teams en organisaties. In een groeiende organisatie ontstaat er ruimte voor medewerkers om te groeien en te ontwikkelen. Leer meer over Treams...

Wil je ook niets missen?

  • LinkedIn - White Circle

Benieuwd hoe onze tool eruit ziet?