Beoordelingssysteem

Wat is een beoordelingssysteem?

Onder te term ‘beoordelingssysteem’ verstaan we het systeem waarmee organisaties inzicht krijgen in zowel individuele prestaties van medewerkers, als prestaties en doelstellingen van de organisatie. Een beoordelingssysteem vervangt de papieren rompslomp en de Excel-bestanden.

Waarom afstappen van het traditionele beoordelingssysteem?

Steeds meer organisaties stappen af van de traditionele beoordelingsgesprekken en stappen over naar het nieuwe beoordelen. Dit houdt in dat zij op een andere manier gaan kijken naar de prestaties van hun medewerkers. De medewerker heeft hierbij veel meer regie en is zelf verantwoordelijk voor het opstellen van doelen. Bij deze nieuwe manier van beoordelen is het handig om over te stappen naar een digitaal beoordelingssysteem. 

 

Wat zijn de voordelen van een digitaal beoordelingssysteem?

Door gebruik te maken van een digitaal beoordelingssysteem wordt alle informatie in één overzicht samengebracht. Denk hierbij aan alle informatie die te maken heeft met de groei en ontwikkeling van medewerkers. Bijvoorbeeld beoordelingen, doelen, competenties en feedback. Zo weet zowel de manager als de medewerker op ieder moment hoe medewerkers ervoor staan en waar zij nog aan moeten werken.

 

Doordat alles samengebracht wordt in één online platform, bespaart het direct tijd voor zowel de HR-afdeling, als voor managers en medewerkers. Met één klik op de knop heb je het dossier van een desbetreffende medewerker bij de hand en weet je alles over de doelen, competenties, kennis, vaardigheden en ontwikkeling van deze medewerker. Komt er een functie beschikbaar? Dan heb je direct inzicht in wie deze (intern) het beste kan vervullen. Ook stel je met deze gegevens heel gemakkelijk het ideale projectteam samen.

 

Tot slot is iedere medewerker en ieder team anders. Hoe makkelijk zou het zijn om per medewerker/medewerkersgroep een andere beoordelingscyclus te hanteren? In een digitaal beoordelingssysteem als Treams is dat geen enkel probleem.

 

360 graden feedback als beoordeling

(360 graden) feedback maakt vaak een belangrijk onderdeel uit van een beoordelingssysteem. 360 graden feedback houdt in dat je feedback vraagt aan meerdere mensen. Dit kunnen collega’s of leidinggevenden zijn, maar ook externen, zoals klanten of opdrachtgevers. Door middel van 360 graden feedback krijg je vanuit verschillende invalshoeken een gerichte terugkoppeling die door de medewerker gebruikt kan worden om verder te ontwikkeling. Managers krijgen door middel van 360 graden feedback een completer beeld van iedere medewerker. Feedback vragen aan verschillende mensen zorgt ervoor dat de beoordeling reëler is. De beoordeling is niet langer enkel afhankelijk van de mening van de beoordelaar. Want wie weet er beter hoe jij presteert dan de mensen waar je op dat moment mee samen werkt? 

Meer lezen over 'beoordelen'?

Video: stoppen met beoordelen. Stap voor stap naar een passend alternatief

In deze video nemen we je in 8 stappen mee naar een passende, nieuwe jaarcyclus waarbij medewerkers en managers continu in gesprek zijn.

Gratis demo video: bekijk de mogelijkheden van ons beoordelingssysteem

In deze video laten we je zien wat er allemaal mogelijk is in ons digitaal beoordelingssysteem. Ervaar het snel zelf!

Groei is voor iedereen, dat is waar we bij Treams in geloven. Het levert ruimte, energie, creativiteit en plezier op voor mensen, teams en organisaties. In een groeiende organisatie ontstaat er ruimte voor medewerkers om te groeien en te ontwikkelen. Leer meer over Treams...

Wil je ook niets missen?

  • LinkedIn - White Circle

Benieuwd hoe onze tool eruit ziet?