Doorstroom

Zet de achterdeur dicht. Bied toptalent een uitdagend perspectief

Wanneer een gewaardeerde medewerker vertrekt kost het gemiddeld 6 tot 9 maanden salaris om deze medewerker te vervangen. Voor specialistische profielen kan dat dit zelfs nog veel duurder uitpakken. Treams is uitgerust met slimme dashboards die je de juiste signalen en inzichten geven om doorstroom te faciliteren en ongewenste uitstroom van toptalent te voorkomen.

Bied talent blijvende uitdaging om hen te behouden en doorstroom te faciliteren.

Vind collega's met de juiste skills, kennis en ervaring

Vind en behoud toptalent

Neem betere beslissingen op basis van data

Sluit je aan bij meer dan 10.000 teams die Treams gebruiken

Bouw sterke teams

Vind collega's met de juiste skills, kennis en ervaring

Met Treams kunnen medewerkers eenvoudig in elkaars profielen zoeken op basis van naam, afdeling, vaardigheden, skills en ervaring. Want goed kunnen zoeken is essentieel om mensen te vinden. Zo kunnen medewerkers met een klik op de knop potentiële mentoren en coaches benaderen. 

Daarnaast helpt het je om klussen of vacatures snel in te vullen. En dat biedt dan weer direct een ontwikkelkans voor een collega. Win-win! 

Vind de juiste medewerkers met de juiste skills of ervaring

Vind en behoud toptalent

Houd je beste mensen binnen, en weg van je concurrenten

Als medewerkers betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen, blijven ze. Treams geeft je de inzichten die je nodig hebt om de behoeftes van medewerkers te begrijpen. Zo ontdek je bijvoorbeeld makkelijk wat medewerkers zoeken in een volgende stap en daag je hen uit om nieuwe dingen te ontdekken en zichzelf verder te ontwikkelen. Win van je concurrenten doordat je steeds een uitdagend en passend ontwikkelpad blijft bieden. Zorg dat medewerkers de beste versie van zichzelf worden.

Data = everything

Neem betere beslissingen op basis van data

Begrijp waarom mensen vertrekken. Treams geeft je de data die je nodig hebt om te begrijpen waarom medewerkers vertrekken. Door middel van de slimme dashboards in Treams krijg je de data die je nodig hebt om vroegtijdig actie te ondernemen en beginnende problemen aan te pakken. En dat alles geautomatiseerd en in één compleet pakket.

Performance management dat ervoor zorgt dat medewerkers blijven

Continue feedback

Eerlijke evaluaties

Doelen stellen en bereiken

Treams gebruikerservaring

50%

van de medewerkers neemt ontslag bij hun baas, niet bij hun baan.

35%

minder verloop van toptalent

34%

minder werving- en selectiekosten dankzij interne invulling

Om de medewerkers voldoende bagage te geven en ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, ligt de focus bij ons nu op de ontwikkeling van talenten. We hebben meer talent in huis dan we denken, daarom willen wen aar het denken in rollen in plaats van functies. We richten ons op de natuurlijke talenten die iemand heeft. Waar ben je goed in, wat vind je leuk en waar voel je je prettig bij?  Dat houdt in dat we functies loslaten en ons richten op de rollen die iemand kan hebben binnen onze organisatie en welke bijdrage je daarmee kunt leveren aan de doelen van Wonen Limburg.”

Tonny Gallardo, Officemanager bij Wonen Limburg

Ontdek meer...

Logo Wonen Limburg

KLANTVERHAAL

Nieuwe focus binnen het HR-beleid van Wonen Limburg: 'we willen talent optimaal benutten'.

De grootste woningcorporatie van Limburg, Wonen Limburg, zet de komende jaren sterk in op talentontwikkeling van hun medewerkers. Het ‘ouderwetse’ denken in functies wordt vervangen door het ‘nieuwe’ denken in rollen.

Start met Talent management

UITGELICHT ARTIKEL

Talentmanagement is echt geen rocket science

Het is inspirerend om te zien wat bedrijven doen voor medewerkers. Tegelijkertijd is het teleurstellend hoe weinig inzicht dit oplevert en hoe suf en versnipperd deze instrumenten zijn. Leren, ontwikkelen en presteren zijn logischer als ze worden geïntegreerd. Maar hoe doe je dat?

Werkboek: Hoe je stap voor stap bouwt aan een feedbackcultuur

WERKBOEK

Hoe je stap voor stap bouwt aan een feedbackcultuur

De switch naar een feedbackcultuur is echt niet makkelijk. Met dit werkboek helpen we je door middel van opdrachten, tips & tricks en theorie met de eerste stappen naar jullie feedbackcultuur.