Downloads

Mis niets! Word, net als meer dan 10.000 andere mensen, lid van onze community en ontvang al het nieuws direct in je inbox.

E-books

E-book

Feedback

Feedback, een hot topic. Of het nou digitaal of fysiek is, steeds meer organisaties zijn ermee bezig. Peer-to-peer feedback is dé manier om teamwork te verbeteren en medewerkers optimaal te laten groeien en ontwikkelen. Wil jij nou aan de slag met feedback? In dit e-book geven we je inspiratie, handvatten en tips&tricks om ook van jou een feedbackpro te maken.

E-book

Doelen stellen

Ken je het gevoel? Je staat al een tijdje stil in je ontwikkeling. En omdat de wereld zo snel gaat, is stilstaan eigenlijk achteruit gaan. Je stelt geen doelen en werkt eigenlijk zonder richting. Zonder stip op de horizon en dus weet je totaal niet waar het naartoe gaat met jouw ontwikkeling. Tijd voor verandering!

E-book

Werkgeluk

Welke factoren dragen bij aan werkgeluk? En wat heeft werkgeluk te maken met groei en ontwikkeling van medewerkers? Kan je werkgeluk meten? En hoe maak je, als management, je medewerkers dan bewust van wat werkgeluk te maken heeft met ontwikkelmogelijkheden? Is werkgeluk misschien zelfs een businessmodel? En als het een businessmodel zou zijn, moet het dan ook meetbaar zijn?

Werkboek

Hoe je stap voor stap bouwt aan een feedbackcultuur

De switch naar een feedbackcultuur is niet altijd makkelijk. Met dit werkboek helpen we je door middel van opdrachten, tips & tricks en theorie met de eerste stappen naar jullie feedbackcultuur.

Werkboek

Stoppen met beoordelen

In dit werkboek helpen we je graag op weg met de eerste stappen naar een succesvol alternatief voor de beoordelingscyclus. Toegespitst op jouw organisatie. Het werkboek staat bomvol opdrachten en tips&tricks waar je direct mee aan de slag kan gaan.

Webinars

Webinar

Stoppen met beoordelen, in 8 stappen naar een passend alternatief.

Organisaties veranderen, medewerkers en managers hebben steeds meer de behoefte om continu bezig te zijn met hun ontwikkeling. Het volstaat daarom ook niet meer om slechts drie keer per jaar hierover in gesprek te zijn. Jij, als HR-directeur/-manager, weet dat er iets moet veranderen. Maar weer begin je eigenlijk? En hoe ziet zo’n nieuwe cyclus er eigenlijk uit?

Webinar

Stap voor stap naar een feedbackcultuur.

Feedback is het kloppende hart van een organisatie. Maar ondanks dat wordt het nog té weinig gevraagd en gegeven. Voor mensen is het idee dat anderen jou gaan ‘beoordelen’ enorm zenuwslopend. In dit webinar nemen we je onder andere mee in hoe je nou zo’n feedbackcultuur bouwt, hoe je dit op een goede manier implementeert in de jaarcyclus en hoe je omgaat met weerstand.

Webinar

Performance management in agile organisaties

De nieuwe manieren van werken passen niet in de klassieke HR-processen. De jaarlijkse functionerings- en beoordelingsgesprekken zijn ontworpen voor voorspelbaarheid: teams waarin de samenstelling gedurende het jaar hetzelfde blijft en de prestaties van een persoon gedurende een jaar wordt beoordeeld. Aan HR de taak om het gehele proces van performance management opnieuw te ontwerpen. Het doel is een flexibel en wendbaar proces dat kan worden aangepast aan de behoefte van elk team en iedere medewerker. Maar hoe doe je dat?

Overige inspiratie

Vragenlijst

Feedback voorbeeld vragenlijst

Hulp nodig bij het stellen van de juiste feedbackvragen? Ter inspiratie hebben we een lijst met 10 voorbeeldvragen voor je opgesomd.

How-to

Gesprekken voeren op afstand (COVID-19 editie)

In tijden van Corona heb je iedereen hard nodig en wil je medewerker ondersteunen in hun werk. Echter zijn communicatie en transparantie wat minder vanzelfsprekend nu je elkaar minder vaak ziet. In dit 1-op-1 format geven we je een aantal tips om waardevolle gesprekken te blijven voeren.

Game time

Online feedbackspel

Leer elkaar nog beter kennen! Met ons online feedbackspel breng je het teamgevoel naar een hoger level. Ideaal om te spelen tijdens de vrijdagmiddagborrel (ook online te spelen)! 

Gratis masterclass

Stap voor stap naar een nieuwe HR-cyclus