Wat is een feedback app?

Betekenis feedback app

Een feedback app is een applicatie waarin mensen (collega’s) elkaar feedback kunnen geven. Feedback zorgt ervoor dat mensen inzicht krijgen in hun prestaties en deze kunnen verbeteren. Feedback wordt vaak zelfs gezien als dé manier om als organisatie te blijven innoveren, teamwork te verbeteren en medewerkers optimaal te laten presteren. Uit onderzoek van Bersin blijkt dan ook dat er in bedrijven waar regelmatig feedback wordt gegeven, 31% minder vrijwillig verloop is. Daarnaast wordt feedback steeds vaker geïmplementeerd in de jaarlijkse beoordelingscyclus. Door middel van (360 graden) feedback krijg je vanuit verschillende invalshoeken een gerichte terugkoppeling die je kan gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Een feedback app maakt dit gehele proces van feedback vragen en geven een stuk makkelijk

Waarom gebruik maken van een feedback app?

Een (mobiele) feedback app zoals Treams maakt het geven en vragen van feedback laagdrempelig. Zo kan je door middel van een feedback app op ieder moment feedback vragen aan wie je maar wilt, ook thuis vanaf de bank. Daarnaast heb je alle gegeven en ontvangen feedback op één plek (online) verzameld in een feedback app. Je kan dan makkelijk de eerder gekregen en gegeven feedback terugvinden. Via de feedback tool van Treams kan je feedback vragen en geven, complimenten geven en een 360 graden feedbackverzoek versturen. Daarnaast kan je, door middel van onze feedback app, met een paar klikken op de knop eenvoudig feedback vragen op je gestelde doelen. Wel is het belangrijk om na het geven of ontvangen van feedback via de feedback app, face-to-face het gesprek aan te gaan om verder in te gaan op de inhoud.

De voordelen van een feedback app opgesomd:

  1. In een feedback app is alle feedback vastgelegd in één online omgeving. Zo kan je op ieder moment je gegeven én gekregen feedback uit het verleden bekijken.

  2. Wanneer de ander het feedbackverzoek nog niet heeft beantwoord, worden er herinneringsmails gestuurd via de feedback app.

  3. Wanneer alle respondenten hebben gereageerd op een feedbackverzoek, krijgt zowel de medewerker als de manager een rapportage met de gegeven feedback. Zo heb je in één overzicht inzicht in de sterke punten en je ontwikkelpunten die als basis dienen voor het persoonlijk ontwikkelplan van iedere medewerker.

  4. Met behulp van een feedback app kan je op ieder moment van de dag feedback vragen vanaf waar je maar wilt en aan wie je maar wilt.

  5. Om de feedback app van Treams te kunnen gebruiken heb je geen complexe software nodig die gedownload moet worden op je computer of telefoon. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een browser. Treams is namelijk volledig web-based.

  6. Met behulp van meer dan 100 voorbeeldvragen helpt de feedbacksoftware je bij het stellen van de juiste feedback vragen. Door de juiste vragen te stellen krijg je de meest waardevolle feedback terug.

  7. In Treams kan je verschillende templates met vragenlijsten klaarzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan templates per afdeling. Zo wordt het nóg makkelijker om een gericht feedbackverzoek te versturen.

  8. Persoonlijke e-mails! Bij ieder feedbackverzoek, zowel naar collega’s als naar externen, kan je een persoonlijke boodschap typen waarin je bijvoorbeeld toelichting geeft over het verzoek.

  9. Gebruiksgemak staat voorop. De software en feedback app van Treams zijn volledig gebouwd naar wens van de gebruikers. Het is dus super gebruiksvriendelijk.

Werkboek: stap voor stap naar een feedbackcultuur

De switch naar een feedbackcultuur is niet altijd makkelijk. Met dit werkboek helpen we je door middel van opdrachten, tips & tricks en theorie met de eerste stappen naar jullie feedbackcultuur.

Gratis masterclass

Stap voor stap naar een nieuwe HR-cyclus