Logo Treams wit-04.png

Zo maak je van elk functioneringsgesprek een succes

Hoi! Ik ben Marja, ik ben de groei & ontwikkelingsspecialist van Treams. Mijn voornaamste doel is om van jullie functioneringsgesprekken een succes te maken. Het doel van een succesvol functioneringsgesprek is dat de medewerker feedback krijgt op zijn/haar functioneren en dat het ontwikkelperspectief scherp is. Als groei & ontwikkelingsspecialist is het mijn taak om de employee journey van jouw medewerkers te onderzoeken en zowel de timing als de inhoud van het gesprek te optimaliseren. In het volgende stappenplan leg ik je uit hoe we ook jouw functioneringsgesprek tot een succes kunnen brengen.

06 14 89 19 65

Waarom een functioneringsgesprek voeren?

Een functioneringsgesprek is een goed gesprek tussen de medewerker en de leidinggevende wat elk kwartaal plaatsvindt. Het functioneringsgesprek heeft twee belangrijke doelen: enerzijds dat de medewerker en de leidinggevende elkaar feedback geven. Het is belangrijk dat duidelijk is wat er over en weer van elkaar wordt verwacht. Ik vind het belangrijk dat het functioneringsgesprek een dialoog is, en geen eenzijdig gesprek. Daarnaast is het belangrijk om ook de ontwikkeling van de medewerker te bespreken. Welke ontwikkeldoelen zijn er, wat zijn ambities, wat is een mogelijke volgende stap, etc.

Waarom samenwerken met Treams?

Hierom:

Treams stelt medewerkers in staat om zelf het initiatief te nemen voor een functioneringsgesprek en de voorbereiding daarvan.

Treams helpt je om de functioneringsgesprekken regelmatig te voeren.

In Treams heb je de notities van het vorige functioneringsgesprek direct bij de hand.

Treams helpt je om de inhoud van het functioneringsgesprek af te stemmen op de functie of rol van de medewerker.

In Treams heb je de ontwikkel- en prestatiedoelen van de medewerker direct bij de hand.

In Treams houd je als manager altijd overzicht van de functioneringsgesprekken met al je medewerkers.

Treams helpt om je tijdig voor te bereiden op je functioneringsgesprek.

Succesverhalen

Continu feedback vragen, dat is de way of life geworden

Het bereiken van je doelen met bijbehorend schouderklopje is één van de prettigste ervaringen die je op werk mee mag maken. In de praktijk stranden doelstellingen echter vaak in de waan van de dag. Bij Infoland gooien ze het daarom over een andere boeg. Geen twee traditionele functioneringsgesprekken per jaar, maar 365 dagen feedback van collega’s als way of life.

In plaats van Excel-sheets, met drie functioneringsgesprekken per jaar, willen we werken naar een ontwikkeling die meer continu is

Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers wordt steeds belangrijker en steeds meer organisaties zijn op zoek naar hoe ze dit zo goed mogelijk kunnen faciliteren. En dan het liefst ook nog online. Zo ook BrandDeli. Aan Maartje Rodenhuis, HR Officer, de taak om ervoor te zorgen dat medewerkers bewust worden van hun eigen ontwikkeling en het stellen van jaarlijkse doelen zien als een persoonlijke uitdaging.

Als je als HR wilt meegaan in de tijd, zorg je ervoor dat je de medewerkers faciliteert met tools waarmee ze eenvoudig aan de slag kunnen gaan. Als HR moet je meer een adviserende en faciliterende rol aannemen richting het management. Eén waarin je echt meedenkt en betrokken bent bij de strategie van de organisatie. Om dit te bereiken, moet jij ervoor zorgen dat het voeren van voortgangsgesprekken en functioneringsgesprekken niet meer als een verplicht agendapunt wordt gezien. Maar geef medewerkers de kans om zelf aan te geven wat ze willen bereiken en waarin ze willen groeien.

 

Wil jij ook succesvolle functioneringsgesprekken?

Neem dan zeker even contact met me op!

Meer inspiratie over functioneringsgesprekken in je mailbox?

Marja staat voor je klaar!

Ik help je graag met jouw functioneringsgesprekken!