Groei is voor iedereen, dat is waar we bij Treams in geloven. Het levert ruimte, energie, creativiteit en plezier op voor mensen, teams en organisaties. In een groeiende organisatie ontstaat er ruimte voor medewerkers om te groeien en te ontwikkelen. Leer meer over Treams...

Wil je ook niets missen?

  • LinkedIn - White Circle

Benieuwd hoe onze tool eruit ziet?

Gesprekscyclus

Wat is een gesprekscyclus?

De gesprekscyclus, ook wel de HR-cyclus of gesprekkencyclus genoemd, omvat alle momenten waarop leidinggevende met medewerkers praten over hun ontwikkeling. Wij noemen het het liefst de gesprekscyclus, aangezien de term HR-cyclus doet vermoeden dat de HR-afdeling hier altijd bij betrokken is. De meeste gesprekken binnen de gesprekscyclus worden gevoerd tussen medewerker en leidinggevende. Aan de HR-afdeling de taak om dit proces te bewaken.

 

Hoe kan je een gesprekscyclus inrichten?

De gesprekscyclus kan op verschillende manieren worden ingericht. Zo werken veel organisaties nog met een traditionele jaarcyclus. In deze traditionele gesprekscyclus vind je drie vaste momenten terug:

  1. Aan het begin van het jaar stel je samen doelen op tijdens het doelengesprek of planningsgesprek. 

  2. Halverwege het jaar bespreek je deze doelen in een voortgangsgesprek.

  3. Aan het einde van het jaar evalueer je de doelstellingen in een beoordelingsgesprek. 

 

Steeds meer organisaties stappen af van deze traditionele manier van beoordelen en daarbij dus ook van de traditionele gesprekscyclus. Zij voeren het nieuwe beoordelen in. Dit wordt ook wel de 'gesprekscyclus nieuwe stijl' genoemd. Dit houdt in dat medewerkers veel meer zelf de regie krijgen over hun eigen ontwikkeling en daarbij zijn de drie vaste gespreksmomenten per jaar verleden tijd. Medewerkers en leidinggevenden zijn continu met elkaar in gesprek over groei en ontwikkeling.

Hoe kan een tool voor Performance Management de gesprekscyclus ondersteunen?

Het is belangrijk om de gesprekscyclus nieuwe stijl te ondersteunen met een goede tool. Vooral voor de jongere generatie is dit een absolute must. Doordat zij met technologie zijn opgegroeid weten zij als geen ander hoe zij hiermee om moeten gaan. De borging in een tool zorgt ervoor dat het proces een stuk laagdrempeliger wordt. Daarnaast is het door middel van een tool op ieder moment duidelijk waar je staat en deel je het gehele proces makkelijk op in kleine stukjes.

Meer informatie?

In dit webinar nemen we je in 8 stappen mee naar een passende, nieuwe jaarcyclus waarbij medewerkers en managers continu in gesprek zijn.

Webinar:

In 8 stappen naar een passende beoordelingscyclus

In dit werkboek helpen wij je op weg met de eerste stappen naar een alternatief voor de beoordelingscyclus, Een werkboek vol opdrachten, tips en tricks waar je direct mee aan de slag kan.

Werkboek:

stoppen met beoordelen