Treams

Growth Month

2021

September 2021

Online

Geef jouw groei een kickstart!

Het is alweer bijna september. Time to go back to school! Maar waar haal jij jouw inspiratie vandaan om weer vol energie aan de slag te gaan met jullie people projecten? Waar vind je frisse ideeën en inspiratie van organisaties die innoveren in het people vak? Bij Treams natuurlijk! Speciaal voor al die ambitieuze people leaders organiseren wij de Growth Month. Een event bomvol inspiratie, lessen en verdieping waar je zelf veel van leert en waar jouw organisatie dus ook beter van wordt. Het is tijd om jouw groei een kickstart te geven. Meld je aan voor de Treams Growth Month 2021! Er is ruimte genoeg om vragen te stellen en ervaringen te delen. In korte tijd ben je weer helemaal bijgepraat. Zien je we in september?

Laat je inspireren door onze sprekers

Lisa van Oerle

HR bij GoodHabitz

Martijn Mark

Owner of Mark your performance

Reni Appelhof & Vivian Meine

RLVNT PPL

Irene Oerlemans & Auke Swinkels

Initiators at Bunchmark

Sandra Minnee

Owner of Breinstijl@work

Agenda

2 September 2021

15:00u – 16:00u

Een groeiende organisatie brengt op verschillende vlakken uitdagingen met zich mee, ook wel groeipijntjes genoemd. Zolang er binnen de organisatie bewust wordt stilgestaan bij de fase waar je in zit, hoeven deze groeipijntjes niet voor stagnering te zorgen. Wanneer je deze fase met een opgeheven hoofd tegemoet gaat, zorgt het er juist voor dat je kansen ziet én aangrijpt om een professionaliseringsslag te maken en je organisatie en HR-afdeling naar een volgend level te brengen.

Middels een kleine terugblik en vooral veel praktijkverhalen, gaat Lisa van Oerle jullie meer vertellen over de groeipijntjes waar GoodHabitz tegenaan is gelopen maar vooral de vele succesverhalen die ze hierdoor inmiddels met elkaar kunnen afvinken.  

9 September 2021

10:00u – 11:00u

Hoe de OKR-methode zorgt voor meer focus, ambitie en betrokkenheid.

Teams met heldere en transparante doelen maken betere beslissingen. De OKR-methode is een manier om het stellen van gezamenlijke doelen die uitdagend en ambitieus zijn, te koppelen met meetbare resultaten. En hoewel de meeste bedrijven wel doelen stellen, geeft slechts 16% van de medewerkers aan dat het bedrijf deze doelen goed communiceert. En ook als HR weet je dat een belangrijk onderdeel van een sterke bedrijfscultuur het zorgen voor duidelijkheid en afstemming is. Want: wanneer mensen weten hoe hun werk bijdraagt aan het grotere geheel, zijn ze meer betrokken, wat uiteindelijk zorgt voor meer productiviteit. Tijd voor verandering dus!

16 September 2021

10:00u – 11:00u

Leren, ontwikkelen en opleiden is voor veel organisaties een blijvende uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat een medewerker zich actief bezighoudt met ontwikkeling? Hoe weet je wat echt bij iemand past? En hoe zorg je dat het aanbod altijd matcht met de ontwikkelbehoefte?

Een antwoord is zo simpel nog niet. Een eerste stap naar actie wel! Als je ontwikkeling meeneemt in je recruitment en onboardingsproces leg je de basis voor jou als lerende organisatie én voor de medewerker om te bepalen waarin hij of zij zich kan ontwikkelen.

Reni en Vivian van RLVNT PPL nemen je mee in drie voorbeeldcases. Hierin staan leren, ontwikkelen en opleiden tijdens de selectie én onboarding van een nieuwe medewerker centraal. Zij brengen je verfrissende ideeën hoe jij als organisatie de juiste middelen kunt bieden en toffe momenten creëert, zodat medewerkers een duidelijk beeld hebben van de mogelijkheden rondom hun ontwikkeling.

23 September 2021

15:00u – 16:00u

Mensen hebben verschillende persoonlijkheden en verschillende manieren van denken en werken. Diverse teams komen tot de beste resultaten, daar zijn onderzoekers het over eens. Toch werpt diversiteit binnen teams niet vanzelf haar vruchten af. Wist je dat we ernaar neigen om voor mensen te kiezen die het meest op onszelf lijken? Kortom: we moeten léren hoe je de verschillen binnen een team het beste kan benutten. Maar hoe doe je dit? En hoe pas je de verschillende stijlen toe in je dagelijkse werk?

Sandra Minnee van BreinStijl@Work, neemt je tijdens dit webinar mee in het onderwerp ‘Teamdiversiteit: hoe benut je de verschillen?’. 

30 September 2021

10:00u – 11:30u

Ben je de beladen beoordelingsgesprekken die eigenlijk over salarisverhoging gaan ook zo beu? Wil je als organisatie anders belonen en weet je niet hoe? Waar begin je en wat kom je tegen bij verandering?

Regelmatig krijgen wij vragen over de koppeling tussen beoordelen en belonen. Daarbij zien we een sterke trend om afscheid te nemen van de focus op ‘past-performance’ in gesprekken. Bovendien nemen veel bedrijven de stap om de koppeling tussen performance en beloning lost te laten. Organisaties richten deze processen steeds vaker los van elkaar in en veel zijn nog in de fase van experimenteren en ontdekken wat hierin werkt. Dan komen vragen aan de orde over gelijkwaardigheid en gelijke kansen, hoe anders belonen, hoe om te gaan met die ene top performer en hoe stimuleer je een high performing team.

Samen met Auke Swinkels en Irene Oerlemans van innovatief HR adviesbureau Bunchmark organiseren we dit webinar. Met een team van zeven adviseren zij bedrijven in groei, zowel scale-ups als bedrijven met een langere historie. Daarnaast begeleiden zij, met hun jarenlange ervaring, ook bedrijven die nog niets hebben staan op het gebied van performance management en belonen.

Tijdens dit webinar delen zij hun ervaring met performance management en belonen. Samen met de deelnemers bekijken ze interessante alternatieven en inspirerende klantcases.

🎉 Yay! Nieuwe feature: team- en organisatie OKRs

Gratis masterclass

Stap voor stap naar een nieuwe HR-cyclus