Medewerkersbetrokkenheid

Binnen elk bedrijf zijn ze gewenst: betrokken medewerkers. Een betrokken medewerker is namelijk geënthousiasmeerd om tijd en energie in een bedrijf te steken, wat ze dan ook heel waardevol maakt. Daarnaast blijkt uit een enquête over de betrokkenheid van medewerkers dat werknemers die zich betrokken voelen binnen een bedrijf zich fysiek en mentaal sterker voelen. Dat is natuurlijk iets wat je als bedrijf graag wilt zien! Maar hoe creëer je die betrokkenheid van medewerkers of hoe krijg je betrokken personeel? Wij zetten het voor je uiteen.

Betrokkenheid werknemers: doelen en eigenaarschap

Om de betrokkenheid van jouw personeel te stimuleren is het belangrijk dat je hen blijft aanmoedigen om hun doelen te bereiken. Vraag dan ook regelmatig of jij hen hierbij kan helpen. Door gebruik te maken van de software van Treams is het ook erg eenvoudig om constant met elkaar hierover in contact te blijven. Daarnaast biedt Treams ook een engagement module aan. Met deze module kunnen medewerkers eenvoudig feedback ontvangen. Hiermee kan jouw personeel dus eenvoudig hun sterke punten en ontwikkelkansen ontdekken. Daarnaast is betrokkenheid van werknemers belangrijk voor het voeren van goede gesprekken. Met Treams plan je eenvoudig en snel een gesprek in, zowel als leidinggevende, maar ook als werknemer. Ook kun je complimenten sturen naar collega’s en medewerkers via de engagement tool van Treams! Hierdoor zijn mensen extra gemotiveerd om betrokken te blijven binnen een bedrijf.

Waarom eigenaarschap belangrijk is

Daarnaast vinden wij dat het belangrijk is dat je eigenaarschap geeft aan je werknemers. Vertrouw er hierbij op dat jouw personeel zelf het beste weet waar zij het beste tot hun recht komen. Ook is het verstandig dat je belangrijke afspraken met hen maakt, bijvoorbeeld over wat de normen en waarden zijn binnen het bedrijf en wanneer er gesprekken plaatsvinden. Zodra dit duidelijk is en in overleg is afgestemd, zal je merken dat jouw medewerkers enorm gedreven zullen zijn. Ze worden namelijk door jou als leidinggevende of baas gehoord en meegenomen in een besluitproces. En juist die gedrevenheid is zo mooi, want jouw medewerkers zullen hierdoor razendsnel hun doelen bereiken, met als resultaat dat er een opwaartse spiraal ontstaat van meer betrokkenheid bij jouw medewerkers! Vergeet uiteraard niet om ook regelmatig de waardering tegenover jouw werknemers uit te spreken. Een positieve boost geven hoeft namelijk niet zo moeilijk te zijn! De engagement module van Treams helpt je hier eenvoudig bij.

Vergelijkbare artikelen

In onzekere tijden het teamgevoel versterken? Dit is hoe wij het bij Treams deden

Nauw samenwerken met je team, elkaar helpen en samen verder komen. Vanuit de kracht van het team werken aan gezamenlijke doelen en visie. Elkaar motiveren en inspireren, ieder vanuit zijn eigen rol. Waarschijnlijk zijn deze dingen heel herkenbaar wanneer je met je team fysiek bij elkaar bent. Maar hoe doe je dit in tijden van onzekerheid?

11 feiten en cijfers over de betrokkenheid van medewerkers

Betrokken medewerkers: de medewerkers die zich inzetten voor hun werk en de kernwaarden en doelen van het bedrijf. En dan niet alleen omdat ze betaald worden, maar omdat er een emotionele waarde aan hangt. We hebben in een infographic 11 feiten en cijfers opgesomd, en we kunnen je vertellen: ze zijn vrij schokkend. 

Verlaag je verzuimpercentage door bevlogen en betrokken medewerkers

Je hoort het steeds vaker: medewerkers vallen uit met burn-out klachten. Het percentage werknemers met burn-outklachten (verzuimpercentage) is van 2007 naar 2017 zelfs met 5% toegenomen, wijst onderzoek van TNO uit. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je dit voorkomt?

Meer van dit?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief