In onzekere tijden het teamgevoel versterken? Dit is hoe wij het bij Treams deden

Nauw samenwerken met je team, elkaar helpen en samen verder komen. Vanuit de kracht van het team werken aan gezamenlijke doelen en visie. Elkaar motiveren en inspireren, ieder vanuit zijn eigen rol. Waarschijnlijk zijn deze dingen heel herkenbaar wanneer je met je team fysiek bij elkaar bent. Een groot deel van je werkplezier komt namelijk van het team waarmee je werkt. En ook bij Treams is dat zeker zo. Echter kunnen we nu, in verband met het Coronavirus, elkaar even niet zien. Na een aantal weken thuis werken en onder invloed van de ontwikkelingen in de wereld, liep ons teamgevoel toch een deuk op. Hoe gingen we hiermee om? En wat deden wij eraan om het teamgevoel weer te versterken?

Er is meer afstand, letterlijk en figuurlijk. We investeren veel om verbinding te houden met elkaar; dagelijks checken we als gehele team in- en uit en ook onze teambijeenkomsten die we normaal fysiek organiseren (zie bijvoorbeeld de wrap-up ) gaan in online versie door. Door continu met elkaar in contact te zijn weten we waar iedereen mee bezig is. We hebben nieuwe afspraken gemaakt over prioriteiten en werken samen aan onze doelen. Maar doordat alle communicatie via video calls plaatsvindt, mis je toch wat diepte in de omgang. Met name de vibe en de energie die vrijkomt als we samenwerken, de daadwerkelijke fysieke verbinding. Daarnaast speelt ook onzekerheid een rol. De wereld buiten verandert, prioriteiten verschuiven en eigenlijk niemand weet wat de toekomst gaat brengen. Daar gaat iedereen anders mee om. Maar hoe kun je dan het teamgevoel versterken en hoe weet je de teamspirit weer een beetje te ontvlammen?

Onze oplossing = een nieuwe tool!

Vanuit onze drive om klanten te helpen, iets te ontwikkelen wat er echt toe doet en ondersteuning te bieden bij een aantal actuele struggles van organisaties; zijn we gestart met een nieuw initiatief. Iets wat we gezamenlijk hebben bedacht, waar we met z’n allen aan werken en bijdraagt aan iets groters. En dan ook nog iets wat we het allerliefste doen; ondersteunende HR-software bouwen. Hierdoor ontstonden er nieuwe denk- en werkprocessen, nieuwe focus en kwam de positieve energie waar we op drijven weer vrij. Iets positiefs in een onzekere tijd maakten dat we ons weer één voelen. En het mooiste is; jullie hebben er ook iets aan.

In tijden van het coronavirus is het namelijk belangrijker dan ooit om contact te houden met je medewerkers. Omdat we in de praktijk merken dat veel organisaties niet weten hoe het momenteel écht met hun medewerkers gaat, hebben we onze Remote Growth tool ontwikkeld. Deze tool helpt je om op afstand actief te luisteren naar je medewerkers en zo het geluk en betrokkenheid te verhogen. Iedere week krijgen medewerkers een aantal simpele vragen waar zij binnen twee minuten op kunnen antwoorden. Met behulp van visuele rapporten krijg je inzicht in hoe je medewerkers zich voelen. Zo kan je snel actie ondernemen. Wil jij gebruikmaken van deze tool? Dat kan hier!