Remote growth in tijden van de Corona crisis!

De wereld is in de ban van het Coronavirus. In een korte tijd heeft de uitbraak van dit verschrikkelijke virus geleid tot een wereldwijde crisis. Het gevolg: een grote maatschappelijke en zakelijke omwenteling. De manier waarop we samenwerken is in één klap veranderd. Waar het kan werken medewerkers vanuit huis en alle fysieke ontmoetingen staan even in de ijskast. Waarschijnlijk zit ook jij nu thuis en zie je jouw collega’s/medewerkers alleen tijdens het videobellen. Dat betekent echter niet dat je machteloos bent. Juist dit is een goed moment om de koppen bij elkaar te steken, nieuwe ideeën te bedenken en te werken aan de ontwikkeling van jullie medewerkers, teams en de organisatie. Zoals Winston Churchill al zei “never waste a good crisis”: juist nu kun je een blijvende verandering teweeg brengen. We helpen je graag een handje!

Feedback challenge!

Alle maatregelen en veranderingen zorgen voor veel onrust bij medewerkers. Het is voor velen anders dan anders en dat is niet altijd even makkelijk. Meer dan ooit is het teamgevoel belangrijk. Om je teamgevoel naar een hoger level te brengen hebben wij een tijdje geleden een eigen feedbackspel ontwikkeld. Speciaal voor deze moeilijke tijden hebben we een online versie gemaakt. Speel jij dit op vrijdagmiddag met je team? Geef je teamgevoel een boost!

Stuur een kaartje

In tijden van onzekerheid is het belangrijk dat we elkaar steunen. Alleen samen gaan we hieruit komen. Als je elkaar niet meer fysiek kan bedanken, is het belangrijk dat onze waardering voor collega’s op een andere manier bij hen terecht komt. Tover een lach op het gezicht van je medewerker met een mooie kaart. Een kleine moeite maar een groot gebaar. Natuurlijk kunnen wij je hierbij helpen. Wil jij dat wij één van onze unieke kaarten naar jouw medewerkers versturen? Vul hieronder het formulier in.

Zelfreflectie

Een periode waarin veel vanzelfsprekendheden, basisvoorzieningen en automatismen wegvallen, is een ideaal moment te reflecteren op de afgelopen periode; wat ging goed en wat ging niet goed? En wat wil je daaruit meenemen naar de toekomst? Bewustwording over waar je nu staat en waar je naartoe wil. 

Om je hier een handje bij te helpen hebben we een format samengesteld van een reflectie die je samen met je team online kan doen. 

Wrapping up

Om elke dag een beetje beter te worden is het goed om regelmatig terug te kijken, te leren van wat er gebeurt is en vooral ook vooruit te kijken hoe je het in de toekomst anders kan doen. Bij Treams doen we dit met behulp van een wrap-up; ieder kwartaal sluiten we de voorgaande periode op een informele manier gezamenlijk af. Met het team nemen we het afgelopen kwartaal door, bespreken de ontvangen feedback en inspireren en helpen elkaar. Het helpt om focus te houden op de lange termijn doelen en gezamenlijk te evalueren of we nog de goede dingen doen en of we die ook goed doen. 

Online 1-op-1

Dat je elkaar in deze tijd niet meer face-to-face ziet, wil niet zeggen dat goede gesprekken ook verdwijnen. Juist niet! Je kan heel gemakkelijk 1-op-1-gesprekken voeren via een videogesprek. In deze tijd hebben we allemaal extra behoefte aan een luisterend oor.  Vraag je collega’s of medewerkers wat deze manier van werken met hen doet, hoe het is om thuis te werken, wat fijn is en wat lastig is. Luister goed naar elkaar en elkaars behoeften. Sta ook stil bij ieders ontwikkeling en/of ontwikkeldoelen. Dit is een heel geschikt moment voor reflectie en bezinning. Wat zou de ander anders willen doen zodra het weer ‘normaal’ is?

 

Leuke tip: nu mensen elke dag thuis werken kun je ze nog beter leren kennen. Vertel bijvoorbeeld aan de hand van de dingen in je huis ziet hoe je een bepaalde groei hebt doorgemaakt buiten het werk, of laat medewerkers bespreken en analyseren hoe ze als team remote werken. Wat gaat goed en wat kan nog beter? Laat medewerkers feedback vragen aan de mensen waarmee ze nu in huis zitten, dit kan bijvoorbeeld inzicht geven in verschillende werkgewoontes. 

Hou de energie hoog!

We weten allemaal dat online vergaderingen af en toe awkward kunnen zijn. En nu we er allemaal een beetje gewend aan beginnen te raken, kunnen ze zelfs af en toe een beetje saai worden. Met de korte energizers in dit e-book hou je de energie van de deelnemers hoog. Veel plezier! 

Breng blijvende verandering!

Een crisis is bij uitstek een tijd om blijvende verandering te brengen. Normaal gesproken ren je iedere dag je benen onder je lijf uit om de organisatie waar je werkt en je medewerkers te laten groeien. En alsof je niet moe genoeg bent ga je 's avonds naar de voetbaltraining of de sportschool. Tijdens deze Coronacrisis is het allemaal net even anders. Bij sommige bedrijven is het bikkelen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen, maar bij andere bedrijven valt het werk stil. En dat is precies hét moment om zaken te herzien, te wijzigen en direct goed aan te pakken. Zo kun je ook in de toekomst geld en tijd uit blijven sparen. Meer dan ooit is inzicht in ontwikkeling van je medewerkers belangrijk. Maak je geen gebruik van deze crisis? Dan is dat een enorm gemiste kans! 

 

Maar hoe doe je dat? We geven je graag persoonlijk advies over hoe je van deze crisis een kans kan maken. Plan nu een vrijblijvend telefoongesprek in.

Hoe raak je je doelen niet uit het oog?

  • Plan alles rondom jouw doelen in de agenda. Vaste momenten gedurende de week zorgen voor structuur in deze bijzondere tijden.

  • Gebruik jouw extra tijd om alvast na te denken over jouw middellange en lange termijn doelen. Na de corona-crisis trekt alles weer aan en ben je weer druk met jouw reguliere werkzaamheden.

  • Verzamel feedback op jouw doelen op afstand door een slimme vragenlijst uit te sturen. Via een feedback app kan je dit heel gemakkelijk doen vanuit huis.

  • Draag bij aan het moraal in het team. Het stellen van ambitieuze doelen lukt beter met een positieve mindset. Deel grappige plaatjes, speel een online spelletje met zijn allen of deel een foto van jouw slapende kat.