Agenda

Mis niets! Word, net als meer dan 10.000 andere mensen, lid van onze community en ontvang al het nieuws omtrent onze events direct in je inbox.

Komende events

Keuze uit verschillende data

Gratis online masterclass: stap voor stap naar een nieuwe HR-cyclus

Wist je dat 95% van de managers en 59% van de medewerkers ontevreden is over het huidige beoordelingssysteem van hun organisatie? Schokkend, vind je niet?!

De klassieke systematiek ondersteunt de ontwikkeling van medewerkers vaak onvoldoende. Daarnaast ontbreekt de link tussen persoonlijke doelen en de doelen van de organisatie nog te vaak. Tot slot kost het veel tijd om ieder jaar weer voor iedere medewerker iets op papier te toveren. Gemiddeld kost het klassieke proces van functionerings- en beoordelingsgesprekken 200 uur per jaar. En dat terwijl de tevredenheid ongekend laag is. Dat moet anders!

Maar waar begin je?

9 september 2021

Het geheim van OKR's ontrafeld

Hoe de OKR-methode zorgt voor meer focus, ambitie en betrokkenheid

Teams met heldere en transparante doelen maken betere beslissingen. De OKR-methode is een manier om het stellen van gezamenlijke doelen die uitdagend en ambitieus zijn, te koppelen met meetbare resultaten. En hoewel de meeste bedrijven wel doelen stellen, geeft slechts 16% van de medewerkers aan dat het bedrijf deze doelen goed communiceert. En ook als HR weet je dat een belangrijk onderdeel van een sterke bedrijfscultuur het zorgen voor duidelijkheid en afstemming is. Want: wanneer mensen weten hoe hun werk bijdraagt aan het grotere geheel, zijn ze meer betrokken, wat uiteindelijk zorgt voor meer productiviteit. Tijd voor verandering dus!

23 september 2021

Teamdiversiteit: hoe benut je de verschillen?

Mensen hebben verschillende persoonlijkheden en verschillende manieren van denken en werken. Diverse teams komen tot de beste resultaten, daar zijn onderzoekers het over eens. Toch werpt diversiteit binnen teams niet vanzelf haar vruchten af. Wist je dat we ernaar neigen om voor mensen te kiezen die het meest op onszelf lijken? Kortom: we moeten léren hoe je de verschillen binnen een team het beste kan benutten. Maar hoe doe je dit? En hoe pas je de verschillende stijlen toe in je dagelijkse werk?

Sandra Minnee van BreinStijl@Work, neemt je tijdens dit webinar mee in het onderwerp  ‘Teamdiversiteit: hoe benut je de verschillen?’.

30 september 2021

Beter belonen

Ben je de beladen beoordelingsgesprekken die eigenlijk over salarisverhoging gaan ook zo beu? Wil je als organisatie anders belonen en weet je niet hoe? Waar begin je en wat kom je tegen bij verandering?

Regelmatig krijgen wij vragen over de koppeling tussen beoordelen en belonen. Daarbij zien we een sterke trend om afscheid te nemen van de focus op ‘past-performance’ in gesprekken. Bovendien nemen veel bedrijven de stap om de koppeling tussen performance en beloning lost te laten. Organisaties richten deze processen steeds vaker los van elkaar in en veel zijn nog in de fase van experimenteren en ontdekken wat hierin werkt. Dan komen vragen aan de orde over gelijkwaardigheid en gelijke kansen, hoe anders belonen, hoe om te gaan met die ene top performer en hoe stimuleer je een high performing team.

Tijdens dit webinar delen Auke en Irene van Bunchmark hun ervaring met performance management en belonen. Samen met de deelnemers bekijken ze interessante alternatieven en inspirerende klantcases.

Er zijn momenteel geen events gepland. Hou deze pagina in de gaten voor aankomende events.

🎉 Yay! Nieuwe feature: team- en organisatie OKRs