Treams

treams - hr & talent application

Microlab 5e verdieping
Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven
Nederland

Bel: +31(0)40 – 744 08 88
Mail: info@treams.nl

employee journey

Medewerkers stappen in op de strategie en visie van het bedrijf als ze in dienst komen. Vaak valt dit al snel tegen als medewerkers eenmaal aan het werk zijn: het plaatje van buiten klopt niet met het plaatje van binnen. De employee journey is niet uitgedacht en is niet inspirerend. Zonde! Het is helemaal niet zo moeilijk. De basis van talentontwikkeling is aandacht (-luisteren!) en waardering. Digitaliteit is een fantastisch instrument om daarbij te helpen. Met Treams kun je direct feedback vragen aan medewerkers: dit leidt vaak tot verrassend nieuwe inzichten. Luister, en behandel je medewerkers als je beste klanten.

“Draai het traditionele plaatje om: zet niet je aandeelhouders op de eerste plek, maar je medewerkers. Als je je medewerkers op de eerste plek zet, zorgen zij voor je klanten, en zij zorgen op hun beurt weer voor de aandeelhouders.”

van versplinterd naar holistisch

Traditioneel besteedt HR aandacht aan kwesties zoals betrokkenheid van werknemers, cultuur, beloningen, leren en carrièreontwikkeling als afzonderlijke, onafhankelijke programma’s. Elk programma heeft een senior HR expert, een set van tools en diagnostiek, en oplossingen voor het aansturen en meten van veranderingen.

De medewerker ziet het beeld anders. Medewerkers beleven alles wat er op het werk gebeurt als één geïntegreerde ervaring die het dagelijkse leven binnen en buiten de werkplek beïnvloedt. Kandidaten beoordelen toekomstige werkgevers vanaf het allereerste contact en maken snelle aannames over hoe hun leven er uit zal zien als ze voor deze organisatie gaan werken.

Deze geïntegreerde visie leidt steeds meer tot de vraag naar een holistische, ‘end-to-end-recruitment-to-retirement’ ervaring van hun werkgevers. Het doet er niet toe of medewerkers fulltimers, tijdelijke werknemers of inhuurkrachten zijn. Dat vereist een radicale aanpassing van werkgevers in inrichting van de HR afdeling en in aanbod van HR tooling.

Het negeren of niet vragen naar regelmatige feedback van medewerkers maakt dat organisaties grote uitdagingen hebben op het gebied van cultuur en missie: ze weten niet hoe medewerkers denken, wat ze nodig hebben en waar ze energie van krijgen. Alle organisaties vinden het belangrijk dat de interne cultuur volledig in lijn is met de missie en strategie van de organisatie: slechts weinigen bereiken dit ook.

treams is holistisch en geïntegreerd

Wij werken voor explosief groeiende innovators maar ook voor grote, complexe organisaties. Bijna allemaal zijn ze zich zeer bewust van het talent dat in hun organisatie rondloopt. Het is inspirerend om te zien wat bedrijven allemaal doen voor medewerkers. Het is tegelijkertijd teleurstellend hoe weinig inzicht dit oplevert, en hoe suf en versnipperd HR instrumenten vaak zijn. Formulieren, papieren, excel documenten: niet om blij van te worden. Leren, ontwikkelen en presteren zijn veel logischer als ze worden geïntegreerd. Als je bijvoorbeeld een (ontwikkel-)doel stelt, onderneem je allerlei activiteiten om dit te behalen. Dat wil je zichtbaar maken, de voortgang wil je delen en prestaties wil je vieren. Die fun factor ontbreekt nog veel te vaak. Presteren, leren en ontwikkelen is leuk!

zo breng je eenvoud in hr: zet de employee journey centraal

Ga op zoek naar de momenten die van belang zijn voor je medewerkers. Je kunt momenten beschrijven als persoonlijke statements, zoals “ervoor zorgen dat ik succesvol kan zijn in een nieuwe rol”, “weten waar ik sta en dat mijn bijdrage gewaardeerd wordt”, en ze kunnen geformuleerd worden als contactmomenten: “de eerste dag op het werk” of “ een check-in gesprek met mijn manager”. De taak van het HR-team is om deze momenten te gebruiken om te werken aan eenvoudige, geïntegreerde en klantgerichte processen en tools.

Nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Linda Groenen – Happy Customer Officer

linda@treams.nl – T +31(0)40 – 744 08 88